Het Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds, een initiatief van Stichting De Kracht van Rotterdam, streeft er naar om de hele stad in beeld te brengen en te houden. Dit doen we op twee manieren; enerzijds door al gemaakte foto’s te verzamelen en anderzijds door nieuwe foto-opdrachten te geven aan professionele fotografen. Al deze fotografie voorzien we van waardevrije tags waardoor we de beelden op een verrassende manier kunnen laten zien. We laten deze beelden zien in de openbare ruimte op de grote digitale schermen, op de stations, in de wachtkamers en op al die andere plekken in Rotterdam waar de mogelijkheid is om het beeld van Rotterdam te kunnen laten zien.

Blockchain

Dupho, beroepsorganisatie voor professionele fotografen, ontwikkelt op basis van blockchaintechnologie een eenvoudig licentiemodel, waarbij de beeldmaker de voorwaarden kan definiëren en deze transparant kan vastleggen. Het Rotterdams Beeldfonds is de proeftuin voor deze nieuwe manier om fotografen te helpen beter hun rechten te laten beheren. Blockchaintechnologie is een perfecte toepassing om direct, dus zonder tussenpersonen, afspraken te maken tussen beeldmaker en de gebruiker. Samen met Connectholland hopen we op een zo aantrekkelijk mogelijke manier deze nieuwe fotografen-tool te ontwikkelen. Via Instagram en de website van Dupho houden we je op de hoogte van dit proces.

Niet alleen

Dit kunnen we niet alleen, het Rotterdams Beeldfonds zoekt dan ook constant naar beeldbepalende partners. Wil je met ons de hele stad in beeld brengen en houden en bijdragen aan de realisatie van een foto-opdracht, neem dan contact op met Anne Bloemendaal.

Zoek